top of page
Search
  • jemowda

Vandaag bespreken wij 5 tactieken om klanten te stimuleren een review te plaatsen op jouw social med

Updated: Jan 19, 2020

Onze economie draait op reviews. Wil je als organisatie meetellen dan telt de mening van je klanten. Uiteraard is de gemiddelde score van deze recensies hierbij het belangrijkst. Maar onderschat ook het belang van kwantiteit niet.


1. Maak het zo makkelijk mogelijk

Meer reviews? Maak het achterlaten van een review dan zo makkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld met buttons ín de e-mail die je verstuurt. Dat scheelt weer een klik. Vanzelfsprekend maak je het plaatsen van reviews ook helemaal mobile-friendly.


2. Speel in op de eigen behoefte

50% van de consumenten tussen 18 en 34 jaar leest áltijd reviews voordat ze iets kopen. Speel in op deze sterke behoefte. Veronderstel voorzichtig dat de klant zélf ook reviews heeft gelezen voordat hij deze aankoop deed, en hier veel waarde aan hecht. Benadruk dat het nu zijn beurt is om bij te dragen aan het gemak van de volgende klanten. Want zonder mensen zoals hen, zou niemand reviews kunnen lezen.


3. Reageer op alle reviews, ook de negatieve

Bedrijven die reageren op reviews zien gemiddeld 12% meer recensies binnenkomen dan bedrijven die dit niet doen. Antwoord dus proactief op al je reviews, ook de negatieve. Bijkomend voordeel: bedrijven die reageren zien hun gemiddelde beoordeling gemiddeld met 0,12 sterren stijgen.


4. Vraag op het juiste moment

Succesvol vragen om een review draait allemaal om timing. Twee dagen nadat een klant een racefiets koopt, heeft hij nog geen uitgebreide mening. De dag na een hotelovernachting wel. Houd hier rekening mee bij het timen van een vraag naar een review. Loop je assortiment sterk uiteen? Stel dan verschillende strategieën op rondom de timing van e-mails. Meer geavanceerde klantensystemen stemmen dit ook af op de status van een klant: niets staat zo knullig als een klant die zich met een klacht gemeld heeft en voordat er een goede reactie van jouw bedrijf is, er al een e-mail met een verzoek om review gestuurd wordt.


5. Beloon, maar niet altijd

Veel verkopers stimuleren reviews met een maandelijkse kans op een cadeau. Prima! Structureel korting in ruil voor reviews is minder gepast. Het ondermijnt de kwaliteit van je reviews, ook in de perceptie van de klant.


Conclusie

Uiteraard gaat het er in de eerste plaats om dat je reviews goed zijn. Een hoge waardering gaat boven alles. Toch is ook de kwantiteit van reviews niet te onderschatten. Meerdere onderzoeken bevestigen dat consumenten sterk gevoelig zijn voor de hoeveelheid reviews. Klanten stimuleren om meer reviews achter te laten vergt even werk. Maar het is dus een investering die loont. Pas de tactieken uit deze blog toe en maximaliseer de kans dat klanten achteraf hun beoordeling achterlaten.




14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page