top of page
Search
  • jemowda

5 tips om de marketing van je rijschool te verbeteren

Updated: Jan 19, 2020

Plaats reviews & foto’s van geslaagde leerlingen

Veel rijscholen doen dit uiteraard al, zij plaatsen leuke foto’s van geslaagde leerlingen op diverse social media kanalen. Dit is echter niet heel uniek en zou veel effectiever kunnen worden aangepakt. 

Je kan ervoor zorgen dat de leerling de perfecte foto krijgen die zij willen door bijvoorbeeld naar een speciaal terrein te rijden naar hun keuze. Het voordeel hiervan is dat de leerling de foto sneller zal posten op zijn/haar social media en jou erin zal taggen. Dit zal ervoor zorgen dat jouw rijschool direct zichtbaar is voor voor alle vrienden van de leerling.

Koppel een ‘call-to-action’ aan je bericht. Zorg ervoor dat mensen niet alleen de foto langs zien komen, maar dat zij ook meteen actie zullen ondernemen via een button die jij toevoegt aan de post met de link naar een gratis proefles. Zo zorg je ervoor dat potentiële leerlingen direct met jou in contact kunnen komen!


Via via leads

Breng een actie uit naar al jouw bestaande leerlingen. Bied bijvoorbeeld een gratis rijles aan in ruil voor een vriend(in) die vervolgens een klant wordt. Of je kan er ook voor kiezen om een bedrag in cadeaubonnen uit te delen; de gemiddelde leerling heeft namelijk meer baat bij een cadeau van bijvoorbeeld €25 dan een gratis rijles.

Dit kan je gemakkelijk doen door een algemeen bericht op te stellen die je vervolgens naar al je leerlingen doorstuurt met de boodschap erin dat zij dit bericht moeten verspreiden. Vergeet niet een ‘call-to-action’ aan het bericht toe te voegen!


Diversiteit

Benadruk de USP’s (Unique Selling Points) van jouw rijschool overal op je website en social media. Waarom moet een leerling specifiek voor jou kiezen? Heb je een buitengewoon hoog slaginspercentage? Noem dit dan! Rij je in een speciale lesauto? Benadruk dit!

Geef aan wat jou uniek maakt in vergelijking tot andere rijscholen om er zo voor te zorgen dat mensen iets hebben waaraan zij jou kunnen herkennen. Tegenwoordig is het belangrijk om echt een verhaal online te vertellen en te laten zien wie jij bent en wat je doet, dat is waar MFlows Agency jou mee verder kan helpen!


Gratis waarde delen

Deel zoveel mogelijk gratis waarde online. Je kunt hierbij denken aan: 

Tips om je praktijkexamen te halen

Tips bij het uitkiezen van een rijschool

Tips bij het halen van een autotheorie

Allemaal vrij simpele dingen die je zo op kan stellen. Het mooie hieraan is dat als jij zulke content produceert dat men jou al snel zal zien als een autoriteit op de markt omdat je over zoveel kennis beschikt en dat ook echt uitstraalt.

Blijf on top of mind

Adverteer niet alleen om direct extra leerlingen te verzamelen, maar denk ook aan je naamsbekendheid. Een jongere heeft misschien vandaag nog geen belang bij rijlessen, maar misschien over een jaar wel. Als jij continu bij hun opkomt als dé rijschool dan ben jij de eerste waar zij aan zullen denken zodra zij wel rijles nodig hebben!



13 views0 comments
bottom of page