top of page
Search
  • jemowda

Trends op Instagram

Updated: Jan 19, 2020

Instagram is het nieuwe Facebook

Instagram groeit al jarenlang als kool, van 1 miljoen in 2010 tot 1 miljard (ja, 1 miljoen keer 1.000) in 2018. Een verduizendvoudiging in acht jaar. Experts noemen Instagram het nieuwe Facebook. Dat vereist natuurlijk een andere aanpak. Waar Facebook gebaseerd is op tekst, is Instagram een veel visueler platform. Plaatjes vol met tekst werken niet. Je kunt ook geen links plaatsen zoals op Facebook (behalve de welbekende “link in bio” of Instagram Shopping). Maar op Instagram heb je dan wel weer een prachtige feed waar je iets moois van kunt maken. Genoeg verschillen, mogelijkheden en ruimte om te experimenteren.


Steeds meer accounts doen een slotje op hun account

Je kent memes vast wel. Super grappig als er een meme van een dansende kat wordt doorgestuurd in de groepschat. Maar stel je nu voor dat zo’n meme wordt doorgestuurd via een persoonlijke berichtje op Instagram en jij kunt hem niet zien. Iedereen lacht zich helemaal slap en jij hebt geen toegang tot de meme, omdat je het account niet volgt. Wat doe je dan? Het account volgen. En zo krijgen die accounts dus steeds meer volgers. Eigenlijk heel erg slim! Of dit voor jouw bedrijf of account werkt, hangt af van het soort posts dat je plaatst. Het moet wel om deelbare content gaan, dus iets wat emoties triggert en wat mensen door willen sturen. Anders werkt het niet.


Opkomst van Instagram Shopping

We noemden het in de vorige trend al even: winkelen op Instagram. Instagram Shopping is een toegankelijke, laagdrempelige en klantvriendelijke manier om online te winkelen. Je kunt heel simpel je producten inladen en ze dan taggen in je afbeeldingen. Jouw klanten kunnen dit dan aanklikken en dan zien ze meteen de naam en de prijs van het product. Ze kunnen van daaruit meteen naar je webshop doorklikken. Heel handig en snel. Verkoop je producten, dan is Instagram Shopping echt een must.


Instagram Checkout

19 Maart aangekondigd: Checkout for Instagram. Wanneer je een product vindt dat je leuk vindt, kun je het nu kopen zonder de app te verlaten. “Hoe dan?” Wanneer je tikt om een product van een winkelpost van een merk te bekijken, zie je een knop ‘Afrekenen op Instagram’ op de productpagina. Tik erop om een keuze te maken uit verschillende opties, zoals grootte of kleur, waarna je doorgaat met betalen zonder Instagram te verlaten. Je hoeft alleen jouw naam, e-mailadres, factuurgegevens en verzendadres op te geven. Zodra je eerste bestelling is voltooid, wordt jouw informatie veilig opgeslagen voor de volgende keer dat je winkelt. Je ontvangt ook meldingen over verzending en bezorging rechts op Instagram, zodat je je aankoop kunt volgen. Afrekenen op Instagram bevindt zich momenteel wel nog in een gesloten bèta voor bedrijven en is alleen nog beschikbaar voor mensen in de VS.


4 views0 comments
bottom of page